ΧΡΟΝΟΣ – ΧΩΡΟΣ ή χωροχρόνος

ΧΡΟΝΟΣ – ΧΩΡΟΣ
ή χωροχρόνος

1
Ο Λεονάρδος από το Βίντσι είχε προβλέψει το 1492 ,δηλαδή την χρονιά που ο Κολόμβος είχε ανακαλύψει την Αμερική ,αλλά δε θα σχολιάσουμε τίποτα πάνω σε αυτό το ζήτημα ,μόνο που αναρωτιέμαι γιατί ονομάσαμε εκείνη τη στάση στην Εγνατία στο όνομα του ,βέβαια θα μου πείτε εδώ έχουμε δώσει άλλα κι άλλα ονόματα σε οδούς ,αλλά αυτό είναι για ένα ξεχωριστό σκετσάκι από μόνο του. Λοιπόν ,ο Λεονάρδος είχε που λέτε ανακαλύψει την κατασκευή των υπολογιστών και του ίντερνετ .Είχε πει ότι άνθρωποι από τις πιο μακρινές χώρες θα συζητούν μεταξύ τους και θα καίγονται μπροστά σε ένα κουτί ή σε ένα τετράγωνο 17 ιντσών περίπου με τεχνητό φώς( Η μετάφραση είναι ελεύθερη όπως καταλαβαίνετε ,ίσως προσθέσαμε και μερικά πράγματα που ας πούμε ότι τα βρήκαμε σε σκονισμένους παπύρους).
Όλα αυτά τα προέβλεψε μελετώντας τον αέρα και κάτι αντιστάσεις. Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να πληκτρολογεί πάνω στο τραπέζι και να φωνάζει «Κωλοσύνδεση» ,ενώ κάποια παλλακίδα τον κατηγορούσε ότι την κρεμούσε ανάποδα για να αποδείξει ότι η γυναίκα είναι φτερό στον άνεμο.
Ο άνθρωπος ήτο μπροστά.

2

Ξέρατε επίσης ότι ο αστρονόμος Χάλευ προέβλεψε το 1742 ότι το 1758 θα πέσει ένας κομήτης? Και μετά έδωσαν στον κομήτη το όνομα του αλλά αυτός είχε πεθάνει ήδη. Λένε ότι ο Χάλευ ήταν Αιγόκερως.

3
Ο χώρος έχει 3 συντεταγμένες : πλάτος μήκος και ύψος .Αν λείψει κάποια απ’αυτές θα βρεθούμε στην Επιπεδοχώρα. Αν αφαιρεθεί μια άλλη διάσταση θα βρεθούμε σε μια γραμμή. Τάδε Έφη ένας γνωστός πεθαμένος πια αστροφυσικός. Θα ήθελα να τον είχα γνωρίσει γιατί έχω κάτι απορίες για τα λεγόμενα του. Ας πούμε ,τι γραμμή?

Ο Μπλέηκ είπε πάλι « Βλέπω το παρελθόν ,το μέλλον και το παρόν ταυτόχρονα μπροστά μου». Κύριε Μπλέηκ μήπως παίρνατε ναρκωτικά, ή μήπως ήσασταν τρελός?
Ο προηγούμενος αστροφυσικός –αυτός με την Επιπεδοχώρα- έδωσε μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα μου,άθελα του βέβαια, θέλωντας παράλληλα να μας εξηγήσει για το φράγμα του χρόνου και πώς να φτάσουμε σε ένα επίπεδο όπου δεν υπάρχει
« Δεν είναι ανάγκη να πάρει κανείς ναρκωτικά ,είπε αυτός, ή να τρελαθεί για να σπάσει το φράγμα του χρόνου»
Σίγουρα θα περιμένατε ένα σχόλιο πάνω σε αυτό ,αλλά πρέπει να πάω να μαγειρέψω φιδέ. Συνταγή για το πώς να κάνετε το φιδέ και άλλα φαγητά την επόμενη φορά.

Σχόλια

  1. Γιωργο μου...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...το σκαιπ σου το γραψα στο φεις... να μιλησουμε να μου πεις τα νεα σου... ανεβασε το προγραμμα στο youtoube α το ανεβασουμε στο μπλογκ...φιλακια και χρονια πολλα ...και να πετυχεις σε ολα αγορινα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις